CNAS a finanțat prima tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitatea temporară de muncă

  • 08 Octombrie 2021 15:50
CNAS a finanțat prima tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitatea temporară de muncă

Casa Națională de Asigurări Sociale a finanțat prima tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitatea temporară de muncă din luna octombrie, în mărime de 28,9 milioane de lei. Astfel, 12 412 beneficiari își vor putea ridica banii de la prestatorii de servicii de plată.

Conform graficului stabilit, au fost finanțate și alte prestații sociale, cum ar fi: pensii, alocații, compensații bănești lunare în schimbul asigurării cu produse alimentare, suportul financiar, suportul unic, ajutorul de deces, etc. Volumul mijloacelor financiare alocate în acest scop constituie 1572,59 milioane de lei.

Menționăm că, pentru stabilirea indemnizației pentru incapacitatea temporara de munca de către CNAS, nu este necesar de prezentat careva acte. Aceasta se efectuează în temeiul informației din certificatul de concediu medical, transmise de către prestatorii de asistență medicală prin intermediul conexiunilor intersistemice securizate.

Pentru a verifica statutul certificatului de concediu medical accesați serviciul electronic “Statutul certificatului medical” de pe site-ul oficial al instituției www.cnas.gov.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău