CNAS a finanțat mai multe prestații sociale în sumă de 714 milioane de lei

  • 11 Martie 2022 17:24
CNAS a finanțat mai multe prestații sociale în sumă de 714 milioane de lei

Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că a finanțat mai multe prestații sociale, în sumă totală de 713,7 milioane de lei, în perioada 9-11 martie, transmite IPN.

Au fost finanțate indemnizațiile unice la nașterea copilului, indemnizațiile pentru îngrijirea copiilor până la vârsta de doi ani persoanelor neasigurate, indemnizațiile pentru creșterea copiilor persoanelor asigurate, indemnizațiile pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiile paternale.

De asemenea, sunt disponibile indemnizațiile salariaților cu copii în vârstă de până la 12 ani și copii cu dizabilități, care beneficiază de zile libere în cazul suspendării procesului educațional în regim cu prezență fizică și indemnizații pentru șomaj tehnic, în condițiile aplicării măsurilor de restricție pe perioada pandemiei de COVID-19.

Au fost finanțate pensiile, alocațiile sociale, alocațiile nominale și alocațiile lunare de stat, ajutorul de șomaj, ajutor social și ajutor pentru perioada rece a anului. Precum și indemnizațiile viagere sportivilor de performanță și antrenorilor.

Beneficiarii pot ridica banii de la bănci sau de la orice oficiu poștal, indiferent de domiciliu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:4,63 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău