CNAM: Numărul de operații acoperite de asigurarea medicală obligatorie va fi majorat

  • 22 Iunie 12:37
CNAM: Numărul de operații acoperite de asigurarea medicală obligatorie va fi majorat

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va procura un număr suplimentar de operații în cadrul a două programe speciale. Este vorba despre protezarea aparatului locomotor și tratamentul intervențional în accidentul vascular cerebral ischemic acut.

Potrivit CNAM, decizia a fost luată în urma unei analize efectuate de reprezentanții CNAM cu privire la stadiul actual de executare a cazurilor contractate pe aceste programe și capacitățile prestatorilor de a acoperi un volum suplimentar de servicii. Majorarea numărului de cazuri contractate are scopul de a spori accesul persoanelor asigurate la aceste intervenții chirurgicale.

Astfel, CNAM va aloca în timpul apropiat aproape patru milioane de lei pentru încă 61 de operații de protezare a aparatului locomotor, în timp ce peste șapte milioane de lei vor fi direcționați pentru alte 70 de intervenții în cazul accidentului vascular cerebral ischemic acut, inclusiv pentru consumabilele costisitoare achitate suplimentar plății per caz tratat.

Pentru contractarea suplimentară, CNAM urmează să încheie acorduri adiționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
20,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
20
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău