CNA și ANP au lansat o campanie anticorupție pentru angajații sistemului penitenciar

  • 26 Februarie 19:01
CNA și ANP au lansat o campanie anticorupție pentru angajații sistemului penitenciar

O nouă campanie anticorupție a fost lansată astăzi, 26 februarie, de Centrul Național Anticorupție (CNA) în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Campania are are drept scop instruirea angajaților din sistemul penitenciar din Republica Moldova. Activitatea presupune organizarea a 20 de sesiuni de informare și face parte din prioritățile CNA privind cultivarea intoleranței față de fenomenul corupției și creșterea gradului de integritate instituțională în rândurile agenților publici.

„După prelegeri, va urma o evaluare a cunoștințelor obținute de angajații penitenciarelor în cadrul tradiționalelor Quiz-uri ”Pro Integritate”, iar la finalizarea acestora, va fi organizat și un campionat între instituțiile penitenciare”, a transmis CNA.

Echipa care se va plasa pe locul I, va primi ”Cupa Integrității”. 

Menționăm că, CNA organizează campanii de informare pentru agenții publici din diferite instituții atât de stat, cât și private. Scopul acestor campanii este de a promova cultura de integritate în rândul funcționarilor și a angajaților din afaceri, instruirile făcând parte din programul de activități ale CNA pe componenta de educație anticorupție.

La această etapă, Centrul desfășoară concomitent mai multe campanii anticorupție care vizează sistemul educațional, al sănătății, construcțiilor, administrația publică locală etc. În cadrul prelegerilor, audienții sunt informați despre necesitatea eradicării fenomenului corupției, denunțării actelor de corupție și obligativitatea asigurării unui climat de integritate instituțională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău