CNA îi învață pe aleșii locali cum să NU ia mită

  • 04 Ianuarie 2017 17:21
CNA îi învață pe aleșii locali cum să NU ia mită

Instruirile au fost desfășurate de Centrul Național Anticorupție (CNA), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei.

Potrivit unui comunicat de presă, la instruiri au participat 610 persoane, secretari ai consiliilor raionale, primari, viceprimari, scrie Provincial.md.

Toți participanții au aflat mai multe despre cadrul legal și normativ în materie de integritate și măsuri anticorupție. Totodată, participanții au învățat cum să elaboreze un plan de integritate și cum să completeze Registrul riscurilor de corupție.

Potrivit Strategiei Naționale Anticorupție, consiliile locale dezvoltă și aprobă strategii și planuri de acțiuni anticorupție la nivel local, pornind de la formele de corupție răspîndite în comunitate. CNA este instituția abilitată prin lege să acorde suport metodologic entităților publice în vederea implementării unui management eficient al riscurilor de corupție și elaborării planurilor de integritate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău