CNA doar mimează o activitate de tip DNA (Revista presei)

  • 02 Mai 2017 09:42
CNA doar mimează o activitate de tip DNA (Revista presei)

Revista presei din 2 mai 2017

Ziua Muncii, prilej pentru socialiști de a cere demiterea lui Chirtoacă, titrează portalul Moldnova. Publicația observă că de Ziua Solidarității Oamenilor Muncii interesele politice le-au surclasat pe cele ale muncitorilor. Evenimentul organizat de socialiști a abundat în discursuri electorale, iar în loc de salarii, locuri de muncă și drepturi ale muncitorilor s-a vorbit despre alegerile anticipate, demiterea lui Dorin Chirtoacă și răsturnarea actualei guvernări.

Și portalul Agora.md reține că la manifestația de ieri de 1 mai, în timp ce Igor Dodon și-a adus aminte cu nostalgie de timpurile când Moldova era parte a URSS, iar Zinaida Greceanîi l-a numit pe președinte liderul socialiștilor, deputatul rus Nicolai Valuev le-a vorbit celor prezenți de istorie și semnificația zilei de 9 mai.

Portalul economic Mold-street face o radiografie a Guvernului Filip: Afacerile, averile și interesele viceminiştrilor (I). Autorii constată că „în cea mai săracă (și coruptă) țară din Europa există o categorie de persoane care au reușit, într-un final, să învingă sărăcia fără a fi deranjați de faptul că se află în conflict de interese sau incompatibilitate de funcție. Este vorba despre clasa politică a Republicii Moldova. Guvernul condus de Pavel Filip are o pleadă de viceminiștri bogați, cu afaceri prospere, cu trecut mai mult sau mai puțin curat. Chiar dacă noua funcție publică este incompatibilă cu oricare altă funcție retribuită, unii dintre viceminiștri continuă să administreze propriile afaceri, unele chiar în domenii pe care le conduc. Contrar legislației în vigoare, alți viceminiștri ”au uitat” să-și declare firmele sau imobilele pe care le dețin”, scrie Mold-street.

Redacția Deschide.MD a realizat un interviu cu șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, la un an de când acesta a intrat în funcție, despre ”justiția selectivă”  și dosarele de rezonanță - ”ancheta BEM” și ”laundromatul”.

„Mimând lupta împotriva corupţiei”, este un articol preluat de Adevărul despre activitatea CNA-ului de la Chișinău. „Marile „realizări" ale CNA, într-un stat în care a dispărut fără urmă (chipurile!) un miliard de dolari, sunt un fost prim-ministru, un fost deputat şi un ministru al transporturilor… În realitate, potrivit autorului, CNA doar mimează o activitate de tip DNA, de la care nu a preluat decât năravurile. Dacă deschizi situl CNA, constaţi că, într-o ţară în care s-au furat fabrici, complexe agricole de mii de hectare, hoteluri, terenuri etc., CNA instrumentează dosare de infracţiuni în perimetrul... parcărilor cu plată. Totodată, autorul atenționează că Europa nu poate fi păcălită că se poate progresa şi aşa”...

Revenind la subiectul tentativei de asasinare a liderului PD Vlad Plahotniuc, editorialistul Nicolae Negru de la Ziarul Național, scrie că „probabilitatea ca cineva care urmărește destabilizarea Republicii Moldova să dorească să încerce trăinicia „conglomeratului” legislativ inedit de la noi e destul de mare și nu poate fi neglijată... În aceste condiții, care e rolul cetățenilor proeuropeni, se pune întrebarea. De privitori ca la teatru? Să urmărescă pasiv duelul mimat între Dodon și Plahotniuc, să comenteze posibilele atentate asupra „coordonatorului executiv”? Nu. Trebuie să ne apărăm interesele, să facem tot posibilul ca viitoarele alegeri parlamentare să nu ne prindă nepregătiți, în situația că nu avem pentru cine vota”, scrie N. Negru în Ziarul Național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chişinău
16 °C
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,5 m/s
Mar
19 °C
Mie
20 °C
Joi
23 °C
Vin
23 °C
Sâm
20 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău