CNA | Constantin Țuțu a fugit în România prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Ce spune Interpol București

  • 14 Ianuarie 2020 16:33
CNA | Constantin Țuțu a fugit în România prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Ce spune Interpol București

Fostul deputat PD, Constantin Țuțu, a intrat în România, la 29 august 2019, prin punctul de trecere frontieră Siret de la hotarul cu Ucraina, călătorind pe jos. Informația a fost oferită Centrului Național Anticorupție de către Biroul Național Central al Interpol București.

De asemenea, potrivit Interpol-ului de peste Prut, Constantin Țuțu figurează în baza de date ca cetățean român cu domiciliul în România.

„De asemenea, Interpol București informează că s-a dispus unității de poliție să efectueze verificări la domiciliul numitului, urmând să revină cu un răspuns ulterior. În răspuns se mai menționează că cetățenii români nu pot fi arestați în vederea extrădării sau extrădați, iar în atare cazuri autoritățile judiciare moldovene au posibilitatea de a solicita autorităților române recunoașterea și punerea în executare a hotărârilor penale sau transferul de proceduri penale", se mai arată în comunicatul CNA.

Menționăm că pe numele lui Constantin Țuțu este emis un mandat de arest și este dat în căutare internațională, având deschise două dosare penale privind trafic de influență și îmbogățire ilicită.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău