CNA confirmă: Maia Sandu poate primi premiul oferit la Timișoara

  • 23 Ianuarie 14:56
CNA confirmă: Maia Sandu poate primi premiul oferit la Timișoara

Premiile nu se înscriu în regimul juridic al cadourilor, precizează Centrul Național Anticorupție, la demersul instituției prezidențiale, cu referire la distincția și premiul oferit președintei Maia Sandu de municipalitatea Timișoarei, la 13 ianuarie.

”Premiul „Timișoara pentru Valori Europene” a fost instituit prin Hotărârea Consiliului local, respectiv aprobat prin act normativ al unei autorități publice și publicat transparent pe pagina primăriei” potrivit precizărilor CNA.

„Manipularea termenilor cu scopul de a denigra instituția prezidențială sunt un instrument de propagandă menit să slăbească încrederea în instituții și în societate. Premiile sunt o recunoaștere a meritelor, iar decernarea acestora este o practică firească la nivel internațional. De astfel de premii au beneficiat inclusiv, prim-miniștri și președinți de țară”, a declarat șeful de cabinet al Președintei, Adrian Băluțel, potrivit unui comunicat al președinției.

Amintim că la 13 ianuarie președintei Republicii  Moldova Maia Sandu i s-a decernat premiul  „Timișoara pentru Valori Europene”, distincție însoțită de 30.000 de euro, bani pe care șefa statului a anunțat că îi va recepționa „în momentul în care va fi clar dacă legea permite acest lucru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău