CNA a descins la Guvern și FISC

  • 15 Februarie 2013 14:33
CNA a descins la Guvern și FISC

Centrul Național Anticorupție a descins de vineri, 15 februarie, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat și la sediul Guvernului.

Potrivit procurorilor anticorupție, funcționari cu rang înalt din cadrul Inspectoratului Fiscal, ar fi estorcat de la agenți economici sume care variau de la 5 la 10 mii de euro lunar, pentru ca aceștia să nu fie supuși controalelor fiscale. Șeful Inspectoratului Fiscal, Nicolae Vicol, ar fi aflat despre aceste cazuri, dar nu ar fi informat organele de drept. 

Totodată, doi ofițeri anticorupție, au fost reținuți, fiind bănuiți că au oferit în mod ilegal, servicii de interceptare telefonică.

Astăzi a fost percheziționat și biroul unui funcționar din sediul Guvernului, care ar fi implicat în aceste ilegaltăți.

Directorul CNA, Viorel Chetraru, a respins acuzațiile de ingerință politică în aceste acțiuni, menționând că investigațiile au început în luna septembrie a anului trecut.

Inspectoratul Fiscal de Stat a calificat descinderea ofițerilor anticorupție drept neargumentată și care are scopul de a intimida și compromite persoanele vizate. Potrivit unui comunicat la Inspectoratului Fiscal, percheziția coincide cu controalele Fiscului la întreprinderea Metal Feros unde au fost descoperite fraude record în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău