CNA: 7 bănuiți sunt cercetați pentru fraudarea bugetului alocat pentru amenajarea unui parc în raionul Orhei

  • 30 Iulie 20:20
CNA: 7 bănuiți sunt cercetați pentru fraudarea bugetului alocat pentru amenajarea unui parc în raionul Orhei

Oamenii legii au descins cu percheziții într-o cauză penală intentată pentru fraudarea fondurilor publice destinate amenajării unui parc rural. Potrivit CNA, în perioada 2023-2024, persoane publice din cadrul Inspectoratului Național de Supraveghere Tehnică, în colaborare cu factori de decizie ai unui agent economic și reprezentanți ai Primăriei satului Brăviceni, raionul Orhei, ar fi utilizat situația de serviciu pentru a obține, prin abuz de încredere și inducere în eroare, suma de peste 6,3 milioane de lei, transmite IPN.

Centrul Național Anticorupție menționează că banii urmau a fi alocați din bugetul de stat, prin intermediul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, pentru „Amenajarea unui parc rural din satul Brăviceni raionul Orhei”. În martie 2024, s-a semnat procesul-verbal de control al volumelor și costurilor lucrărilor, cu data de 30 ianuarie 2024, unde au fost acceptate lucrări fictive neefectuate de agentul economic.

Au fost efectuate 12 percheziții la domicilii, birouri și autovehicule. Au fost identificați 7 bănuiți, printre care un inspector INST, un fost director interimar INST, un primar, un angajat al Primăriei, un responsabil tehnic din cadrul Consiliului raional Orhei, un devizier și un administrator al SRL. Persoanele cercetate riscă până la 15 ani de detenție și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita anumite activități pe o perioadă de până la 5 ani.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău