CMC va examina marți regulamentul de compensare a cheltuielilor pentru căldură

  • 19 Decembrie 2020 13:12
CMC va examina marți regulamentul de compensare a cheltuielilor pentru căldură

Consiliul municipal Chișinău va examina în ședința de marți, 22 decembrie, Regulamentul privind compensarea cheltuielilor pentru persoanele defavorizate la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice, transmite IPN.

Potrivit documentului, la calcularea venitului global al familiei se vor lua în considerare veniturile tuturor persoanelor cu viză de domiciliu pe adresa solicitantului și cei care locuiesc împreuna, fără viză. Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul capitalei nu pot beneficia de compensare.

Acordarea compensării se efectuează în baza unei cereri, cu anexarea actelor de identitate a persoanelor înregistrate în locuință, copia avizului care confirmă dreptul de proprietate sau de locațiune asupra imobilului, certificatul privind persoanele înregistrate în locuință și extrasul din fișa de evidență a locuinței. Solicitantul mai trebui să prezinte copiile facturilor despre plata la serviciile comunale și resursele energetice pentru ultima lună, până la depunerea cererii și avizul de ședere pentru ultimele 12 luni, precedente de la data depunerii cererii pentru persoanele aflate peste hotare, înscrise în locuință.

Cererile și actele necesare pot fi expediate prin poștă sau în format electronic cu aplicarea semnăturii digitale. În cazul în care pachetul de acte depuse este incomplet cererea va fi respinsă. Daca la verificarea actelor prezentate de către beneficiar se vor sesiza informații false solicitantul va fi exclus din lista beneficiarilor.

Beneficiarii proiectului sunt persoanele defavorizate din municipiul Chișinău, care au un venit global mediu lunar per persoană mai mic de 3000 lei și 5000 lei pentru familiile tinere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău