CMC nu a susținut candidatura Irinei Gutnic pentru funcția de viceprimar

  • 11 Octombrie 2022 13:28
CMC nu a susținut candidatura Irinei Gutnic pentru funcția de viceprimar

Consiliul municipal Chișinău nu a susținut candidatura Irinei Gutnic pentru funcția viceprimar al capitalei. Propunerea primarului Ion Ceban nu a întrunit numărul necesar de voturi, transmite IPN.

Potrivit legislației, viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia Consiliului municipal adoptată cu votul majorității consilierilor aleși. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două ședințe consecutive de către CMC sau nu întrunește numărul necesar de voturi la două ședințe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului.

În prezent, Irina Gutnic este directoarea SA „Apă-Canal Chișinău”. În perioada anilor 2003-2012 a activat în diferite funcții la Ministerul Finanțelor. De asemenea, a activat în calitate de șef de direcție la Curtea de Conturi, dar și în calitate de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău