CMC a votat conceptul de modernizare a „Pieței Centrale”. Ce prevede acesta

  • 11 August 2020 16:34
CMC a votat conceptul de modernizare a „Pieței Centrale”. Ce prevede acesta

Consilierii municipali au votat astăzi conceptul de modernizare a Î.M. Piața Centrală, transmite MOLDPRES.

Proiectul conceptului de modernizare a fost prezentat Consiliului Municipal Chișinău de către viceprimarul Inga Ionesii și a propus o abordare sistemică de îmbunătățire a acestei întreprinderi municipale, potrivit sursei citate.

Potrivit oficialului, modernizarea Î.M. Piața Centrală va fi desfășurată etapizat, pe următoarele sectoare: fructe, legume, sectorul angro și cel meșteșugăresc. “Vom crea condiții decente de muncă pentru comercianți, prin asigurarea condițiilor sanitare, antiepidemiologice și antiincendiare necesare”, a spus Ionesii.

Conform conceptului prezentat consilierilor, urmează a fi renovate gheretele, vor fi amenajate blocuri sanitare în toate sectoarele pieței, va fi amenajat punctul medical și va fi construit pavilionul „Pește” în sectorul de rădăcinoase.

În același timp,  pe străzile Tighina și Armenească se prevede amenajarea parcărilor pentru vizitatori, va fi reamenajată Piața avicolă din str. Cărbunari și elaborată o platformă online pentru organizarea unui sistem universal de evidență.

Luni, 10 august, primarul Ion Ceban a declarat că modernizarea Î.M. Piața Centrală va dura maximum 2 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău