CMC a aprobat noi reguli de utilizare a simbolicii locale

  • 01 Martie 19:20
CMC a aprobat noi reguli de utilizare a simbolicii locale

Persoanele juridice vor obține dreptul de utilizare a simbolicii locale a municipiului Chișinău în baza unui nou regulament, aprobat în ședința Consiliului municipal Chișinău.

Documentul vine cu o abordare exhaustivă a noțiunii de simbolică locală. Dacă până acum aceasta se referea doar la toponimicul Chișinău, de acum încolo va cuprinde stema și drapelul municipiului Chișinău, stemele și drapelele sectoarelor din componența orașului, denumirea oficială sau istorică „Chișinău, precum și sectoarelor capitalei, scrise cu orice tip de caracter și traducerile lor, folosite separat sau în îmbinare cu alte elemente verbale sau figurate. Noțiunea se referă și la imaginea monumentelor de arhitectură și a monumentelor istorice din municipiul Chișinău, transmite IPN.

Taxa pentru utilizarea toponimicului se aprobă de către CMC anual în cadrul bugetului municipiului. Pentru anul curent sunt propuse trei categorii de plăți în acest sens: plata pentru utilizarea toponimicului în denumirea persoanei juridice – 80 de mii de lei; taxa pentru utilizarea simbolurilor monumentelor locale în sigla sau logoul a agentului economic sau a solicitantului – 20 de mii de lei. Și taxa  pentru utilizarea toponimicului în marca de servicii sau produs –10 de mii de lei, a precizat șeful Direcției generale economie, comerț și turism, Roman Vitiuc.

Regulamentul aplicat până acum a fost aprobat în 2006.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău