Clips: nouă aplicație de editare video pe mobil de la Apple

  • 22 Martie 2017 15:21
Clips: nouă aplicație de editare video pe mobil de la Apple

Pe lângă noul iPhone 7 roșu, un nou iPad și un upgrade de stocare pentru iPhone SE și iPad Mini 4, Apple a mai făcut un anunț ieri care a trecut în mare parte neobservat.

Este vorba despre o nouă aplicație de captură video numită „Clips”, care dorește să ofere utilizatorilor de iOS noi modalități creative de a crea conținut video pentru rețelele de socializare, scrie go4it.ro.

Clips va fi lansat „în curând”, conform paginii oficiale de pe site-ul Apple și va oferi acces la multe unelte simple, care vor oferi funcționalitate similară cu ce se regăsește în alte aplicații de editare foto și video. Aplicația va putea înregistra fotografii sau clipuri video scurte (care sunt înregistrate cât timp este apăsat butonul), va putea aplica filtre creative în timp real, efecte și căsuțe de text, și alte elemente grafice.

Înregistrarea va putea fi realizată chiar și fără apăsarea unui buton. Clips va beneficia de o funcție care poate salva clipuri video doar atât timp cât utilizatorul vorbește, iar materialul rezultat va putea fi îmbogățit cu muzică de fundal, imagini și fotografii din librăria telefonului, cât și pictograme emoji. Muzica va fi ajustată automat la dimensiunea clipului, pentru a facilita realizarea cât mai rapidă a unui produs finit.

După editare, clipul rezultat va fi analizat automat de către aplicație, software-ul putând detecta persoanele care se regăsesc în clip. Acestea vor apărea într-o listă de sugestii, iar clipul poate fi trimis prin intermediul Messages direct. Alternativ, Clips poate oferi posibilitatea de a publica materialele pe cele mai populare rețele de sociale cu capabilități video precum Instagram, Facebook, YouTube și Vimeo.

Conform pagnii oficiale, Clips va putea rula pe toate modelele de iPhone lansate după iPhone 5S, iPad Air, iPad Mini 2 și iPod Touch de generație a șasea (inclusiv), echipate cu pe iOS 10.3, care urmează să fie lansat foarte curând.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău