Clienții unei cafenele din Budapesta, serviți de roboți în loc de chelneri

  • 25 Ianuarie 2019 18:59
Clienții unei cafenele din Budapesta, serviți de roboți în loc de chelneri

Roboții-chelneri de la cafeneaua Enjoy Budapest pot îndeplini sarcini diverse: servesc mâncare și băuturi, spun glume, dansează cu copiii sau interacționează cu clienții, relatează vineri Reuters, potrivit Agerpres.

Localul, deschis în capitala Ungariei de compania din domeniul IT E-Szoftverfejleszto, are o echipă întreagă de roboți și își propune familiarizarea publicului cu revoluția tehnologică din domeniul automatizării și inteligenței artificiale.

Roboții-chelneri urmează trasee bine stabilite pentru a servi mâncare și băuturi clienților, care sunt rugați să nu stea în drumul mașinăriilor.

Alți roboți se ocupă cu amuzamentul clienților, așa cum este cazul lui Pepper, un robot ''recepționer'', care poate susține o conversație sau chiar dansa cu clienții.

Dezvoltat de compania japoneză Softbank, Pepper a avut nevoie de modificări pentru a putea auzi ceea ce spun clienții în mediul zgomotos din cafenea, a spus proprietarul localului Tibor Csizmadia.

Așa cum rezultă din recenziile utilizatorilor, clienții par să fie fascinați de bufoneriile lui Pepper și uită stilul mai greoi de servit al colegilor ''chelneri''.

În ciuda temerilor potrivit cărora un grad mai mare de automatizare și inteligență artificială va lăsa oamenii fără slujbă, roboții de la Enjoy Budapest Cafe nu fură încă locurile de muncă ale nimănui.

"De fapt, avem de două ori mai mulți angajați ca înainte, deoarece, ca să ținem operaționali între 16 și 20 de roboți de la 9 a.m. la 9 p.m., avem nevoie de specialiști în IT", spune Csizmadia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău