Clienții Nike, Google Play sau ASOS vor putea plăti și cu bitcoin

  • 25 Iulie 2018 15:18
Clienții Nike, Google Play sau ASOS vor putea plăti și cu bitcoin

Adoptarea criptomonedelor înseamnă că într-o zi vom putea cumpăra mere sau ceapă cu bitcoin, ne putem plăti taxele cu ethereum și ne putem plăti ipotecile cu XRP (Ripple). Pentru început, o serie de update-uri ale platformei Coinbase va permite utilizatorilor de criptomonede să-și plătească cu monede digitale cursele Uber, potrivit CryptoDaily, citat de businessmagazin.ro.

Deși unele dintre lucrurile de mai sus sunt deja posibile în anumite medii și anumite țări, precum Malta, din perspectivă comercială, adoptarea criptomonedelor nu este încă fezabilă, potrivit sursei citate.

Potrivit Bloomberg, platforma de exchange criptomonede Coinbase a încheiat un parteneriat cu firma londoneză WeGift.

WeGift oferă un serviciu care le permite oamenilor să cumpere peste 120 de tipuri de carduri cadou cu criptomonede.

Printre companiile pentru care clienții pot cumpăra carduri cadou utilizând criptomonede se numără Uber, Google Play, Nike, ASOS, Ticketmaster și Tesco.

Cardurile cadou achizițonate pe bază de criptomonede le permit investitorilor și traderilor să își utilizeze monedele digitale pentru valoarea lor intrinsescă.

Așa că, în timp ce nu poți cumpăra mere direct cu Bitcoin, poți cumpăra un card cadou pe care îl folosești pentru a cumpăra mere. Este o idee simplă, însă oferă începutul adopției criptomonedelor și generează o idee cu privire la utilitatea comercială a monedelor digitale.

„Programul va fi disponibil inițial doar pentru clienții din Marea Britanie, Spania, Franța, Italia, landa și Australia, deși Coinbase plănuiește să îl exitindă și în alte țări”, transmite Coinbase, potrivit Bloomberg.

„Fie că vorbim despre convertirea bitcoinului în credit pentru Uber sau a ethereumului în carduri cadou ASOS, clienții vor avea mai multă felxibilitate și control asupra modului în care își folosesc criptomonedele. Cu lansarea acestor carduri cadou, clienții au noi opțiuni pentru a-și cheltui criptomonedele, realizând că acestea se pot transforma în lucruri cu valoare tangibilă”, transmite un purtător de cuvânt al Coinbase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău