Clericii îi îndeamnă pe credincioși să se roage de acasă, în contextul epidemiei de COVID-19 și a decretării stării de urgență

  • 29 Martie 2020 11:31
Clericii îi îndeamnă pe credincioși să se roage de acasă, în contextul epidemiei de COVID-19 și a decretării stării de urgență

În bisericile din R.Moldova slujbele religioase se oficiază astăzi fără prezența credincioșilor, doar de către preot. Potrivit deciziei organelor eclesiale superioare, în contextul epidemiei de COVID-19 și a stării de urgență anunțate, credincioșii sunt rugați să se roage de acasă.

Clericii de la biserca « Sf. Dumitru » din Chișinău, i-au rugat pe enoriași să stea acasă și să se roage, slujba urmând să fie oficiată doar de către preoți. De asemenea a fost făcut anunțul că serviciul divin va fi transmis duminică în direct, pe pagina FB și la canalul public TV, Moldova 1: « În contextul molimei care afectează din ce în ce mai mult țara noastră și ținând cont de punctul 2 al Dispoziției nr. 6 a CCE din 26 martie 2020, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit Vladimir, slujbele din sâmbăta și duminica a patra din Postul Mare le vom săvârși în Sfânta Biserică doar noi, preoții. Pe dumneavoastră, dragii enoriași, vă îndemnăm să stați acasă. Noi, preoții, vă vom pomeni la Sfintele Slujbe. Vă îndemnăm să faceți Biserică în casele dumneavoastră și să ne pomeniți și pe noi în rugăciune», scrie pe pagina FB a bisericii.
De asemenea, în caz de urgentă necesitate, la dorința credincioșilor, aceștia vor fi împărtășiți la domiciliu, au anunțat clericii.
Un anunț similar a fost făcut pe pagina de FB a Episcopului de Edineț și Briceni.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Mitropoliei Molodvei, la toate bisericile din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, în fiecare zi la ora 12.00 bat clopotele, timp de 3 minute. “În aceste momente, credincioșii sunt îndemnați la rugăciune pentru cei afectați de coronavirus, pentru personalul medical din sistemul sanitar și pentru toți cei care se luptă pentru împiedicarea extinderii acestei epidemii”, se arată într-un comunicat de presă al Mitropoliei.
Menționăm că în Republica Moldova bilanțul infecției cu noul coronavirus a ajuns la 231 de îmbolnăviri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău