Clădirea Operei din Sydney devine „anexa” unui recif artificial

  • 22 August 2017 17:52
Clădirea Operei din Sydney devine „anexa” unui recif artificial

Încercând să restaureze delicatul ecosistem din portul orașului Sydney, un proiect colaborativ, anunțat marți, va încerca să amenajeze un recif artificial sub forma unei anexe ce va fi construită sub apă în apropiere de celebra clădire a Operei din acest oraș australian, informează agenția de presă Xinhua.

Proiectul, o colaborare între guvernul statului australian New South Wales (NSW) și Universitatea de Tehnologie din Sydney (UTS), vizează plasarea unui recif artificial în apele portului din Sydney, în cadrul unui program de analizare continuă a metodelor create de oamenii de știință pentru a ameliora biodiversitatea și pentru a asigura supraviețuirea unor specii native.

Gabrielle Upton, ministrul Mediului din New South Wales, a declarat pentru Xinhua că este încântată de noul parteneriat, în virtutea căruia guvernul local va colabora cu organizații ecologiste pentru implementarea acestui proiect ambițios.

"Acest test este un proiect important, deoarece mai multe studii precedente au arătat că digurile și alte structuri umane au tendința de a atrage mai puține viețuitoare marine și specii native decât țărmurile naturale ale porturilor", a spus ministrul australian.

David Booth, coordonatorul proiectului, profesor de ecologie marină la UTS, a spus că peste 50% din litoralul portului din Sydney a fost înlocuit cu diguri, pentru ca eroziunea și furtunile să nu provoace pagube, iar noul recif ar putea contribui la restaurarea faunei marine care a dispărut în urma acestor măsuri de prevenție.

"Noi credem că noile inițiative, cum este și cazul acestui recif artificial ce va fi testat lângă Opera din Sydney, ar putea contribui la restaurarea habitatelor marine naturale și la o reechilibrare a biodiversității în jurul portului", a spus David Booth.

Amenajarea recifului artificial în apropiere de clădirea Operei din Sydney va fi finalizată la începutul anului 2018.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău