Clădirea în care a fost votată Unirea Basarabiei cu România va fi renovată cu sprijinul Primăriei Iași (Infoprut.ro)

  • 29 Octombrie 2019 08:36
Clădirea în care a fost votată Unirea Basarabiei cu România va fi renovată cu sprijinul Primăriei Iași (Infoprut.ro)

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, clădire în care în 1918 a fost votată Unirea Basarabiei cu România, va fi recondiționată cu sprijinul României, scrie Infoprut.ro

Banii vor fi oferiți de Primăria Iași, care zilele trecute a adoptat bugetul în acest sens. Astfel, pentru renovarea clădirii vor fi alocați 500.000 de lei românești, echivalentul a peste 2 milioane de lei moldovenești.

Clădirea în care Sfatul Țării a votat Actul istoric al Unirii Basarabiei cu România este situată în actuala stradă Alexei Mateevici, nr. 111, din municipiul Chișinău, și are statut oficial de monument de arhitectură și istorie de însemnătate națională, introdus în Registrul monumentelor de istorie și cultură al municipiului Chișinău, alcătuit de Academia de Științe a Moldovei.

În prezent, clădirea Sfatului Țării din Chișinău se află într-o stare avansată de delăsare și degradare, în pofida faptului că autoritățile Republicii Moldova îl recunosc formal statutul de monument de arhitectură și istorie de însemnătate națională.

 Sursa:Infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău