Clădirea consulatului Arabiei Saudite din Istanbul va fi percheziționată, în legătură cu dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi

  • 15 Octombrie 2018 14:16
Clădirea consulatului Arabiei Saudite din Istanbul va fi percheziționată, în legătură cu dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi

Autoritățile turce vor percheziționa astăzi clădirea consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, în cadrul anchetei privind dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi, a anunțat canalul de televiziune turc NTV, care citează surse diplomatice, informează Reuters.

Săptămâna trecută, Turcia a acceptat o propunere saudită privind crearea unei echipe de anchetă comune care să investigheze dispariția lui Khashoggi.

La rândul său, regele Salman al Arabiei Saudite a anunțat astăzi că a dispus o anchetă asupra dispariției jurnalistului, potrivit Bloomberg.

Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad și editorialist la publicația The Washington Post, nu a mai dat niciun semn de viață de când a intrat în consulatul țării sale la Istanbul, pe 2 octombrie.

Potrivit cotidianului The Washington Post, autoritățile turce le-au declarat unor funcționari americani că dețin înregistrări audio și video care dovedesc uciderea jurnalistului în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău