Cirque du Soleil își reia spectacolele în vară

  • 22 Aprilie 2021 09:36
Cirque du Soleil își reia spectacolele în vară

Cirque du Soleil a anunțat miercuri reluarea, începând din această vară, a patru dintre spectacolele sale emblematice, întrerupte de mai bine de un an din cauza pandemiei, relatează joi AFP, preluat de Agerpres.

Spectacolele ''Mystere'' și ''O'' vor fi reluate la Las Vegas din 28 iunie, respectiv 1 iulie, urmate de ''Kooza'' la Punta Cana, în Republica Dominicană, la 25 noiembrie și de ''Luzia'' la Londra, din data de 12 ianuarie, a anunțat trupa de artiști de circ într-un comunicat.

''Acesta este momentul pe care l-am așteptat cu toții'', a declarat Daniel Lamarre, CEO al companiei Cirque du Soleil.

''Au trecut aproape 400 de zile de la închiderea noastră forțată și așteptam cu nerăbdare revenirea pe scenă", a adăugat Lamarre.

Formată în Quebec în anul 1984, trupa de acrobați a fost nevoită să anuleze, în martie 2020, 44 de producții programate în toate colțurile lumii din cauza pandemiei de coronavirus, ceea ce a făcut ca 4.679 de acrobați și tehnicieni, echivalentul a 95% dintre angajații companiei, să intre în șomaj tehnic.

Majoritatea dintre aceștia au fost concediați în iunie, când grupul a solicitat protecția instanței pentru a evita falimentul.

Compania a fost cumpărată oficial în toamnă de fondul canadian Catalyst. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău