Circulația va fi suspendată pe mai multe străzi din centrul Chișinăului în acest weekend. Cum va fi redirecționat transportul public

  • 23 Septembrie 2023 10:00
Circulația va fi suspendată pe mai multe străzi din centrul Chișinăului în acest weekend. Cum va fi redirecționat transportul public

Circulația rutieră va fi suspendată pe mai multe străzi din centrul Chișinăului, în perioada 23 septembrie, ora 1.00 - 24 septembrie, ora 19.00. În legătură cu desfășurarea competiției sportive de alergare – Chișinău Big Hearts Marathon, va fi suspendat traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni și Pușkin. Liniile de transport public care traversează PMAN vor fi redirecționate pe străzile adiacente, transmite IPN.

Pe 23 septembrie, rutele troleibuzelor nr. 1, 4, 5, 8, 22, 34 se stabilesc pe strada București în ambele direcții.

Ruta troleibuzului nr. 30: de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile Vasile Alecsandri, București, Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Autobuzele de pe rutele nr. 5, nr. 9, nr. 11, nr. 46 se stabilesc cu ocolirea Pieței Marii Adunări Naționale pe străzile Alexandru cel Bun și București.

Pe data de 24 septembrie circulația transportului public la fel va fi reorganizată.

Potrivit dispoziției primarului general al municipiului Chișinău, pentru data de 23 septembrie toate acțiunile în cadrul evenimentului sportiv urmează să se desfășoare în Piața Marii Adunări Naționale, între orele 7.30 și 17.00, cu organizarea expoziției Sport Expo, competiții la alergări pentru copii Kids Run Day și cursei Fun Run. Maratonul de bază va avea loc pe data de 24 septembrie, începând cu orele de dimineață, pentru distanțele de 5 km, 10 km, 21 km, 42 km.

În acest an, Chișinău Big Hearts Marathon nu este doar despre alergare și competiție, ci și despre susținerea copiilor cu maladii oncologice aflați la tratament la Institutul Oncologic. Astfel, 1% din taxa de înregistrare la maraton va fi direcționată către Asociația „Viața Fără Leucemie” – organizație care oferă suport continuu copiilor bolnavi de cancer internați în secția OncoHematologie pediatrică.

Pe 23 septembrie, Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Moldovei și Fundația Campionilor Olimpici organizează ediția a VIII-a a evenimentului Olympic ECOFest 2023. Începând cu 9.30, în parcul Valea Morilor vor avea loc competiții la volei, badminton, fotbal de plajă, pentatlon modern karate, taekwondo. De asemenea, competiția de caiac-canoe „Golden Canoe” își va desemna câștigătorii.

Nicolae Juravschi, președintele Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Moldovei, a menționat că evenimentul se organizează pentru a îndemna mai multă lume să participe la activități sportive. Olympic ECOFest 2023 se desfășoară în contextul Săptămânii Europene a Sportului. La acest eveniment vor fi prezente în jur de 20 de federații naționale sportive care vor demonstra valoarea lor și vor îndemna tineretul să se implică în program.

În fiecare an, în perioada 23-30 septembrie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova se desfășoară Săptămâna Europeană a Sportului. Genericul acestei mișcări sportive, care reunește milioane de amatori ai unui stil de viață activ din peste 40 de țări, este intitulat #BeActive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău