Circulația rutieră în PMAN va fi sistată în această seară. Poliția vine cu recomandări

  • 04 Octombrie 2019 14:15
Circulația rutieră în PMAN va fi sistată în această seară. Poliția vine cu recomandări

Timp de trei zile circulația rutieră pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pe porțiunea dintre străzile Pușkin și Mitropolit Bănulescu Bodoni va fi sistată. Această măsură a fost luată în legătură cu desfășurarea, pe 5 și 6 octombrie a celei de-a XVIII-a ediții a Zilei Naționale a Vinului. O relatare de Aliona Savca, pentru Radio România Chișinău.

Circulația rutieră va fi sistată din această seară. Începând cu ora 19:00 nicio unitate de transport nu va avea acces în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit reprezentanților Inspectoratului General de Poliție, la asigurarea ordinii publice vor fi implicați, inclusiv, angajații Biroului de Migrație și Azil care vor acorda sprijin cetățenilor străini care vin ca turiști în Republica Moldova la sărbătoarea ”Ziua Vinului”. Șeful Direcției Management Operațional al Inspectoratului Național de Patrulare, Iurii Dementiev a recomandat cetățenilor să parcheze unitățile de transport în spațiile special amenajate, astfel încât să nu fie periclitată circulația rutieră.

„Poliția îndeamnă cetățenii să nu urce la volan după consumarea băuturilor alcoolice, să se conformeze indicațiilor angajaților poliției, să se comporte adecvat, să respecte regulile de conduită și curățenie în locurile publice, să nu apară în stare de ebrietate avansată sau cu obiecte interzise în locurile publice.”

Șeful Secției Poliție comunitară din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Daniel Mazepa, a venit cu unele recomandări pentru adulții care vor veni la Ziua Vinului împreună cu copiii.

„Asigurați-vă că le oferiți un telefon mobil copiilor dumneavoastră, le lăsați numerele de telefoane ale adulților, a domiciliului dumneavoastră și instruiți, cel mai important element, dacă s-au pierdut în mulțime sau v-au pierdut din vizor, rămân în același loc unde ultima dată l-ați văzut. Încurajații să se apropie de cel mai apropiat polițist sau carabinier. Deci, să nu le fie frică de oamenii legii.”     

La ediția din acest an a Zilei Naționale a Vinului și-au anunțat participarea 68 de vinificatori. Sărbătoarea se va extinde dincolo de Piața Marii Adunări Naționale și va cuprinde Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”, până la strada pietonală „Eugen Doga”.

În zona Arcului de Triumf va putea fi descoperită bucătăria tradițională, iar în Scuarul Catedralei va fi amenajată o Curte Țărănească, unde vor avea loc mai multe ateliere de creație și de împletire a coșurilor și mobilierului din lozie și nuiele.  

Pentru a promova consumul moderat de vin organizatorii au pregătit un Carnet al Degustătorului, care include un pahar din material reciclabil, tichete pentru degustarea a 11 soiuri de vin, dar și bilete de călătorie cu troleibuzul. Totodată vizitatorii vor putea porni în tururi vinicole la 11 vinării din țară.   

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău