Circulația pe drumurile naționale este asigurată, conform ASD

  • 06 Ianuarie 2020 14:08
Circulația pe drumurile naționale este asigurată, conform ASD

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a anunțat luni, 6 ianuarie, că pe parcursul nopții în unele zone din țară s-au înregistrat precipitații, însă drumurile naționale sunt practicabile și „monitorizate în permanență”, transmite MOLDPRES.

„Pe parcursul nopții trecute, în nordul și centrul țării, au căzut precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în sud - precipitații sub formă de ploaie, formându-se pe alocuri ghețuș. Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii locali ai drumurilor și se intervine după necesitate”, indică surse de la Administrația de Stat a Drumurilor din Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, circulația pe drumurile naționale fiind asigurată.

Totodată, ÎS "Administrația de Stat a Drumurilor” recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului circulației rutiere, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Și salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător sezonului și cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul mașinii să aibă lopată, nisip, niște haine calde, o pătură și rezerve de apă. De asemenea, se recomandă ca persoanele care aleg să meargă la drum lung să țină bateria telefonului încărcată, iar în caz de situații de risc să telefoneze de urgență la Serviciul 112.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău