Circul din Chișinău a devenit parte a unei întreprinderi de stat

  • 26 Mai 2020 18:05
Circul din Chișinău a devenit parte a unei întreprinderi de stat

Circul din Chișinău a devenit parte a întreprinderii de stat „Moldova-Concert”. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a definitivat procesul reorganizării întreprinderii „Moldova-Concert”, prin absorbția societății pe acțiuni „Circul din Chișinău”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Ministerul precizează că procedura va avea ca urmare optimizarea cheltuielilor de administrare și asigurarea gestionării eficiente a patrimoniului public aflat în administrarea întreprinderilor supuse reorganizării.

Edificiul Circului din Chișinău a fost inaugurat în anul 1981, având cea mai mare sală de spectacole din Republica Moldova în formă de amfiteatru cu o capacitate de 1900 de locuri și arenă cu diametrul de 13 metri. Începând cu anul 2014, după o pauză de aproximativ zece ani, Circul și-a reluat activitatea prin relansarea spectacolelor de circ și inaugurarea arenei mici.

În anul 2019, MECC, în comun cu Delegația Uniunii Europene, a lansat prin intermediul Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, procedura de reabilitare a arenei mari a Circului din Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău