Circa o mie de absolvenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” au depus jurământul medicului și farmacistului

  • 15 Iunie 2023 13:00
Circa o mie de absolvenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” au depus jurământul medicului și farmacistului

Circa o mie de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” au depus astăzi, 15 iunie, jurământul medicului și farmacistului, informează MOLDPRES.

Evenimentul s-a desfășurat pe arena stadionului „Zimbru” din Chișinău. La ceremonie au fost prezenți conducerea instituției de învățământ, cadre didactice, absolvenții promoției 2023 și familiile acestora, scrie sursa citată.

Prezent la festivitate, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a felicitat tinerii cu ocazia acestui eveniment-simbol în viața lor. „Nicio profesie nu are o legătură mai strânsă prin jurământ decât cea de medic. Vă felicit pentru că ați reușit să treceți prin anii grei de studii. Nu fiecare poate învăța și face medicină. Urmează să studiați întreaga viață, pandemia COVID-19 a demonstrat acest lucru. Fiți mândri, căci veți fi alături de oameni în cele mai grele momente. Aceștia vă vor încredința tot ce au mai scump – viața și sănătatea. În prezent, sistemul de sănătate național se modernizează și se dezvoltă cu rapiditate. Acest lucru se face pentru ca să rămâneți acasă, țara are nevoie de voi. Vă doresc să vă faceți meseria cu dedicație, sacrificiu, perseverență și dragoste de oameni”, a spus Ala Nemerenco.

La rândul său, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban, a subliniat că este o zi foarte importantă pentru tineri, zi la care au aspirat pe parcursul anilor de studii. „Anii de studenție au fost marcați de pandemia COVID-19. Ați muncit cot la cot cu medicii din spitale, fapt pentru care meritați tot respectul și aprecierea. În anii de studii, cadrele didactice v-au fost mereu alături și v-au ghidat, le mulțumesc pentru aceasta. Suntem recunoscători părinților și familiilor dumneavoastră că au avut încredere în universitatea noastră pentru a vă realiza visul de a deveni medici și farmaciști. Vă îndemnăm să aveți multă încredere în forțele proprii și să nu uitați niciodată că faceți parte din marea familie USMF „Nicolae Testemițanu”. Vă aducem sincere felicitări cu ocazia lansării în profesie, pe care vă dorim să o îndepliniți cu devotament și maximă responsabilitate”, a afirmat Emil Ceban.

În acest an au depus jurământul 948 de absolvenți: 599 autohtoni și 349 originari din 11 țări - Australia, Bulgaria, India, Iordania, Israel, Polonia, Rusia, Suedia, SUA, Turcia și Ucraina. Dintre aceștia, 678 au finalizat programul de studii Medicină, 175 – Stomatologie, 60 – Farmacie, 18 – Medicină preventivă, 12 – Optometrie și cinci – Asistență medicală generală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău