Circa 6 milioane lei, amenzi contravenționale aplicate operatorilor aerieni

  • 08 Februarie 2023 10:15
Circa 6 milioane lei, amenzi contravenționale aplicate operatorilor aerieni

În Aeroportul Internațional Chișinău, anul trecut s-a înregistrat o creștere a numărului de procese contravenționale pornite în privința operatorilor aerieni, pentru care au fost aplicate amenzi de aproximativ șase milioane de lei, anunță Poliția de Frontieră, scrie Radio Chișinău.

Probabilitatea de a zbura cu acte false a fost mai mică în anii precedenți, fiindcă numărul de zboruri a fost scăzut. Cu cât mai mulți pasageri, cu atât mai multe erori la bord, acte false sau expirate, susține șefa secției de cooperare internațională și comunicare cu mass-media din cadrul Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova, Elena Voscoboinic.

Operatorii aerieni au fost sancționați pentru încălcări ale Codului Contravențional, precum aducerea în Rep. Moldova a cetățenilor străini sau apatrizilor care nu au viză valabilă sau, după caz, permis de ședere valabil și un document valabil de trecere a frontierei de stat.

În timp ce pentru anul 2021 au fost consemnate 22 de procese contravenționale, anul trecut numărul a crescut până la 137 de cazuri. Suma amenzilor aplicate în 2021 a fost de 690 000 lei, fiind încasate 600 000 lei, iar în anul trecut au fost aplicate amenzi în valoare de 5 991 000 lei, dintre care au fost încasate 1 879 500 lei.

Ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi:

„Din necunoașterea legislației s-a încălcat acest articol. Au fost aduși cetățeni străini care nu corespundeau condițiilor de intrare în Republica Moldova, fie că nu era viza valabilă sau permisul valabil. În cazul dat compania aeriană poartă răspundere”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău