Circa 580 de rute cu deșeuri, evacuate de la începutul campaniei de salubrizare în Chișinău

  • 30 Martie 2021 18:16
Circa 580 de rute cu deșeuri, evacuate de la începutul campaniei de salubrizare în Chișinău

Campania anuală de salubrizare de primăvară – „Curățenia generală de primăvară” –este în plină desfășurare. Timp de o lună de la lansare, s-a reușit salubrizarea trotuarelor de antiderapant, parțial au fost spălate trotuarele, iar în curțile de bloc au fost strânse deșeurile și în proporție de 40% au fost evacuate. Astfel, în perioada 1-28 martie au fost evacuate 579 de rute cu deșeuri, transmite IPN.

Contactat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare a Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA) din Chișinău, Vasile Efros, a declarat că, în următoarea lună a campaniei urmează a fi spălate stațiile de așteptare a transportului public și a teritoriului aferent, vor fi spălate platformele de gunoi și va fi finalizată evacuarea deșeurilor din curțile de bloc.

Deșeurile precum sticla, plasticul și alte ambalaje colectate separat se duc la stația de transfer din strada Uzinelor, după care la gunoiștea de la Țânțăreni. Deșeurile din construcții și deșeurile vegetale se transportă la depozitul din strada Calea Ieșilor.

Potrivit lui Vasile Efros, curățenia se face pe bază de contract al DGLCA cu întreprinderile municipale. În curțile de bloc se lucrează în baza plăților pe care le achită locatarii pentru curățenie.

În procesul de salubrizare voluntari nu au fost implicați deocamdată, spune Vasile Efros. Dar, deja în aprilie, vor fi organizate mai multe acțiuni cu participarea doritorilor, așa ca salubrizarea râului Bâc, a anumitor anumite zone de parc-păduri și a curților de bloc.

„Curățenia generală de primăvară” se va încheia pe 30 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău