Circa 550 de profesori vor evalua testele de la sesiunea 2024 a bacalaureatului

  • 16 Mai 09:21
Circa 550 de profesori vor evalua testele de la sesiunea 2024 a bacalaureatului

Circa 550 de profesori vor evalua testele de bacalaureat în sesiunea 2024. Aceștia vor fi repartizați în 18 comisii republicane de evaluare, constituirea cărora a fost aprobată astăzi de Comisia Națională de Examene. Testele rezolvate vor fi verificate în patru centre republicane de evaluare din municipiul Chișinău, începând cu data de 4 iunie, transmite MOLDPRES.

Profesorii evaluatori au fost propuși de Organele locale de specialitate în domeniul învățământului, instituțiile de învățământ profesional tehnic (colegii/centre de excelență), instituțiile de învățământ superior. Componența numerică a fiecărei Comisii republicane de evaluare a fost stabilită în funcție de numărul testelor scrise la disciplina de examen și timpul destinat verificării testelor.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 4 – 21 iunie 2024. Pe 27 iunie, la centrele de bacalaureat vor fi afișate rezultatele din sesiunea de bază. 

De asemenea, Comisia Națională de Examene a aprobat astăzi decizia referitoare la acordarea condițiilor speciale de examinare unor candidați care susțin examenele naționale de absolvire în anul curent. 

Comisia a evaluat în total 83 de dosare depuse de candidați cu diferite tipuri de dizabilități, care urmează să susțină examenul național de bacalaureat sau examenele naționale de absolvire a gimnaziului. În majoritatea cazurilor, s-a solicitat mărirea cu cel mult 60 de minute a timpului destinat efectuării lucrării scrise pentru candidații cu deficiențe neuromotorii sau vizuale grave. De asemenea, în multe cazuri a fost solicitată acordarea mai multor condiții speciale de examinare (de exemplu: timp suplimentar, separarea de un grup mare sau desemnarea unui asistent individual).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău