Circa 500 de salvatori și pompieri vor fi munci în regim special în timpul sărbătorilor

  • 21 Decembrie 2018 13:17
Circa 500 de salvatori și pompieri vor fi munci în regim special în timpul sărbătorilor

Circa 500 de salvatori și pompieri vor fi munci în regim special în timpul sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Mihail Harabagiu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, efectivul va fi majorat în caz de necesitate. Totodată, va fi asigurată și activitatea Comisiei Situații Excepționale.

Șeful IGSU a ținut să atenționeze populația și cu privire la importanța măsurilor de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în timpul sărbătorilor și a îndemnat oamenii să fie foarte prudenți în această perioadă, în special la amplasarea pomului de Crăciun, utilizarea luminițelor și ghirlandelor de pe brad, dar și utilizarea surselor de încălzire.

“Este necesar ca oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și în special: menținerea liberă a căilor de evacuare a persoanelor; întreținerea corespunzătoare a echipamentului electric; menținerea liberă a căilor de acces a autospecialelor de intervenție; prezența mijloacelor de intervenție primară în caz de incendiu”, a opinat Harabagiu .

El a adăugat că și în acest an instituția care o conduce va organiza Caravana de Crăciun. Evenimentul va fi lansat în capitala pe 24 decembrie, iar autospecialele se vor deplasa ulterior și în raioanele Anenii Noi, Căușeni, Strășeni și Nisporeni. 

Sursa: Moldpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
16
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău