Circa 500 de persoane, evacuate dintr-o stațiune din sudul Spaniei în urma unui incendiu de vegetație

  • 09 Septembrie 2021 14:59
Circa 500 de persoane, evacuate dintr-o stațiune din sudul Spaniei în urma unui incendiu de vegetație

Un incendiu de vegetație a condus la evacuarea a circa 500 de persoane din stațiunea Estepona din sudul Spaniei, au declarat joi autoritățile locale, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Incendiul a izbucnit miercuri în jurul orei 21:30, potrivit serviciilor de urgență, care au primit 140 de apeluri telefonice. Circa 250 de pompieri acționează pentru stingerea incendiului, a anunțat guvernul regional din Andaluzia.

"Relieful este unul dificil, cu pante abrupte, iar vântul puternic îngreunează eforturile pompierilor", se arată într-un comunicat al guvernului.

Locuitorii din Abejeras, Forest Hills și Monte Mayor au fost evacuați. Un purtător de cuvânt al Departamentului de protecție civilă din Andaluzia a declarat că nu are informații ca alte comunități să se afle în pericol. Mai multe drumuri au fost închise din cauza incendiului.

Stațiunea Estepona, situată lângă Malaga, este populară printre pensionarii britanici și turiști.

Până la sfârșitul lunii august, incendiile de vegetație au distrus 74.260 de hectare în Spania, peste media ultimilor 10 ani, însă mult sub cele 190.000 de hectare distruse în 2012.

Incendii neobișnuit de mari au izbucnit în diferite părți ale lumii în acest an, alimentate de o vreme extrem de caldă și uscată despre care unii experți spun că ar fi un rezultat al schimbărilor climatice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău