Circa 500 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost administrate copiilor de peste 12 ani

  • 24 Noiembrie 2021 12:07
Circa 500 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost administrate copiilor de peste 12 ani Foto: Ministerul Sănătății

Circa 500 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost administrate copiilor de peste 12 ani, la o săptămână de la începutul imunizării acestei categorii de populație în Republica Moldova.

Secretarul de stat din cadrul  Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, spune că au fost depistate deja anumite nonconformități la imunizarea copiilor în legătură cu tipul serului administrat. Fără a oferii mai multe detalii la acest subiect, ea a atras atenția că în Republica Moldova, copii pot fi imunizați doar cu Pfizer.

„Au fost realizate vaccinuri și înainte ca ministerul să dea start vaccinării pentru această categorie de populație. Am sesizat și anumite neconformități privind serul administrat. La ora actuală, în Republica Moldova există un singur vaccin pentru vaccinarea copiilor și vorbim despre serul Pfizer. În sistem există înregistrări de administrare a vaccinului persoanelor sub 18 ani, cu un alt tip de vaccin decât Pfizer: la moment nu cunoaștem dacă este o eroare de sistem sau a fost o administrare neconformă. Acest subiect se examinează”, a declarat Svetlana Nicolaescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău