Circa 450 de migranți au debarcat pe insula italiană Lampedusa

  • 30 August 2020 12:01
Circa 450 de migranți au debarcat pe insula italiană Lampedusa

Circa 450 de migranți au debarcat sâmbătă noaptea de pe un vas de pescuit pe insula italiană Lampedusa, informează agenții de presă italiene preluate de AFP, preluat de Agerpres.

După ce li s-a luat temperatura, migranții - a căror cetățenie nu a fost încă stabilită - au fost duși la un centru de primire unde se aflau deja alți circa 1000 de refugiați; totalul depășește cu mult capacitatea maximă. Conform unor știri din presa italiană, de vineri, pe insulă au ajuns circa 30 de bărci mici, majoritatea plecate din Tunisia, cu circa 500 de migranți.

Garda de coastă a adus pe Lampedusa și 49 de persoane considerate sensibile, mai ales femei și copii, salvate de pe nava Louise Michel închiriată confidențial de artistul plastic britanic Banksy. Ceilalți pasageri de pe navă au fost transferați sâmbătă pe vasul Sea Watch 4 al unei organizații umanitare, care are acum la bord circa 350 de persoane pentru care caută un loc de debarcare.

Primarul din Lampedusa, Toto Martello, a declarat noaptea trecută agenției Ansa că insula 'nu mai poate face față situației' și 'fie guvernul ia decizii imediate, fie toată insula va intra în grevă. Nu reușim să gestionăm urgența și situația este deja într-adevăr insuportabilă'. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău