Circa 400 de stații de așteptare, salubrizate săptămâna trecută de DGLCA

  • 13 Iulie 2021 08:00
Circa 400 de stații de așteptare, salubrizate săptămâna trecută de DGLCA

După ce stațiile de așteptare și trotuarele din capitală au fost înnămolite de ploile de săptămâna trecută, angajații Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA) au intervenit pentru a le spăla și mătura, transmite IPN.

Șeful adjunct al DGLCA, Ghenadie Dubița, a declarat la ședința operativă de la Primărie că s-au salubrizat 400 stații pentru transportul public și s-au spălat trotuarele, în special în sectorul Botanica pe bd. Decebal, str. Titulescu, Sarmisegetuza, Grădina Botanica. În sectorul Centru - pe strada Albișoara, Vasile Alecsandri, Gagarin și sectorul Râșcani - pe Strada Albișoara și Petru Rareș, fiind salubrizate inclusiv trotuarele tehnice.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost antrenate la salubrizarea mecanizată 15 unități de tehnică și circa 380 de muncitori. Au fost evacuate 151 de rute de deșeuri, fiind golite peste 800 de coșuri de gunoi. S-a salubrizat și dezinfectat 560 platforme de acumulare a deșeurilor menajere.

Au continuat lucrările de cosit al ierbii în sectoare, în special în locurile adiacente blocurilor de locuințe (terenuri de joacă, trotuare), s-a intervenit în aproximativ 250 de curți. De acest lucru s-au ocupat 45 de angajați.

Potrivit lui Ghenadie Dubița, continuă și activitățile de dezinsecție și deratizare în sectoarele orașului. Pe parcursul săptămânii s-au efectuat lucrări în 357 de blocuri de locuit, în total fiind dezinfectate mai bine de trei mii de blocuri în cadrul a două etape.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău