Circa 400 de persoane au investit în apartamente, dar nu le-au obținut

  • 30 Martie 2017 13:24
Circa 400 de persoane au investit în apartamente, dar nu le-au obținut

Trei persoane au fost reținute sub bănuiala că au luat bani de la aproape 400 de cetățeni pentru construcția a două blocuri locative și nu și-au onorat angajamentele. Sumele însușite se ridică la 100 de milioane de lei, transmite IPN cu referire la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Cele două blocuri au început să fie construite în 2007, în strada Ginta Latină, și urmau să fie date în exploatare încă în anul 2013, lucru care nu s-a întâmplat. Unul dintre imobile este gata în proporție de 70%, iar la celălalt lucrările nu au avansat decât la fundament și câteva etaje.

Procurorii spun că antreprenorul a vândut unele apartamente de câteva ori. Plățile au continuat până în 2015. Pentru banii încasați nu întotdeauna se eliberau bonuri de casă, iar o bună parte din sume au fost folosite în scopuri persoane, inclusiv au fost investiți în mașini de lux.

Cele trei persoane reținute pe 29 martie și sunt cercetate pentru escrocherie. Este vorba de un cuplu și fiul lor. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă de la 8 la 15 ani de închisoare.

La începutul acestei luni, directorul, vicedirectorul și șefa secției contracte investiționale ai unei companii de construcții – „Rom-Prim” SRL au fost condamnați la zece, nouă și, respectiv, opt ani privațiune de libertate în penitenciar de tip închis pentru comiterea escrocheriilor cu apartamente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău