Circa 300 de mii de lei va primi familia lui Petru Boșcov, victimă a atacului grupării Hamas asupra Israelului din 7 octombrie

  • 06 Decembrie 2023 12:01
Circa 300 de mii de lei va primi familia lui Petru Boșcov, victimă a atacului grupării Hamas asupra Israelului din 7 octombrie

Guvernul a aprobat acordarea a circa 300 de mii de lei, din fondul de rezervă, familiei lui Petru Boșcov, victimă a atacului grupării Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, transmite Radio Chișinău.

Urmare declanșării, la 7 octombrie 2023, a acțiunii militare din Israel și Fâșia Gaza, au fost înregistrate mai multe pierderi de vieți umane. Printre persoanele decedate se regăsește un cetățean al Republicii Moldova, care se afla în zonă în scop de muncă. Astfel, în vederea susținerii familiei persoanei decedate și acordării unui ajutor material, se propune eliberarea de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care va asigura transmiterea mijloacelor financiare către destinatarul ajutorului material (soția persoanei decedate)”, se menționează în proiectul  Hotărării Guvermului.

Amintim că în  primele ore ale zilei de 7 octombrie 2023, gruparea militară Hamas a lansat un atac terorist de amploare împotriva Israelului. Simultan cu tirurile de rachete, militanții au aruncat în aer gardul de frontieră dintre Gaza și Israel în mai multe puncte, au pătruns în teritoriu pe uscat, pe mare și pe calea aerului, ucigând peste o mie de persoane și luând ostatice peste 200. Israelul a răspuns cu o ofensivă în fâșia Gaza.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău