Circa 25 % din obiective municipale au fost conectate la agentul termic

  • 27 Octombrie 2021 13:08
Circa 25 % din obiective municipale au fost conectate la agentul termic

Primăria Chișinău informează că doar 750 de obiective municipale care beneficiază de agent termic de la sursa centralizată, au fost conectate. Acesta reprezintă circa 25 % din totalul de 3048 de obiective.

În context, municipalitatea precizează că obligația privind asigurarea consumatorilor cu agent termic îi revine Întreprinderii de Stat „Termoelectrica" S.A., unicul furnizor de energie termică din capitală.

Astfel, Primăria Chișinău, anual, odată cu începerea sezonului de încălzire, solicită Întreprinderii de Stat „Termoelectrica" S.A., în baza relațiilor contractuale, să conecteze fondul locativ municipal la rețeaua termică centralizată, în contextul în care locuitorii orașului, se confruntă cu disconfort termic atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 ˚C.

Situația asigurării locuințelor cu agent termic a fost discutată luni, 25 octombrie, curent, în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău, se arată în comunicat.

E de menționat că în prezent beneficiază de încălzire toate cele 133 de instituții de educație timpurie din capitală care activează, inclusiv 98 de școli și licee din cele 135. De asemenea, 49 de instituții medico-sanitare publice din municipiu, din 62 de obiective, sunt conectate la agentul termic, o parte din acestea dispun de centrale termice autonome.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău