Circa 246 de mii de lei, alocați pentru asigurarea cu spațiu locativ a patru persoane

  • 11 Decembrie 2019 17:29
Circa 246 de mii de lei, alocați pentru asigurarea cu spațiu locativ a patru persoane

Autorităților administrației publice locale de nivelul al doilea urmează să le fie alocate mijloace financiare în sumă de 246 de mii de lei pentru asigurarea cu spațiul locativ a patru persoane. Potrivit unei hotărâri aprobate în cadrul ședinței de astăzi, 11 decembrie, a Guvernului, banii urmează fie alocați de Ministerul Finanțelor din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2019, transmite IPN.

Viceprim-ministrul, ministrul finanțelor Serghei Pușcuța, a menționat că proiectul este elaborat în contextul acordării unui sprijin din partea statului unor categorii de populație în vederea asigurării cu spațiu locativ. Proiectul prevede alocarea mijloacelor financiare pentru patru beneficiari din trei raioane.

Printre beneficiari se numără un participant la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, dar și un participant la acțiunile de luptă din Afganistan. Alți doi beneficiari sunt persoane a căror dizabilitate este în legătură cauzală cu catastrofa de la Cernobâl.

Guvernul a mai aprobat alocarea sumei de peste 327 de mii de lei autorităților publice locale pentru restituirea valorii bunurilor prin achitarea de compensații persoanelor supuse represiunilor politice. Din suma totală, 218 mii de lei constituie suma necesară pentru plata persoanelor cărora le-a fost stabilită compensația respectivă în baza deciziei comisiei speciale din raioanele Briceni și Râșcani. Restul banilor sunt pentru plata titlurilor executorii din raioanele Edineț și Dondușeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău