Circa 2.000 de metri pătrați din Casa Presei, fosta cantină a Guvernului și o vilă, proprietate a statului, privatizate pe bani mărunți (Rise Moldova)

  • 01 Mai 2019 14:34
Circa 2.000 de metri pătrați din Casa Presei, fosta cantină a Guvernului și o vilă, proprietate a statului, privatizate pe bani mărunți (Rise Moldova)

La începutul acestui an, mai multe imobile din Chișinău care aparțineau statului au ajuns pe mâini private la prețuri mai mici decât cele de piață, scrie Rise Moldova

Potrivit sursei citate, printre elese numără fosta cantină a Guvernului, o vilă cu statut de monument istoric și aproape două mii de metri pătrați din Casa Presei. Pentru a putea cumpăra clădirile pe bani mărunți, proprietarii le-au luat inițial în arendă, iar câteva luni mai târziu au solicitat privatizarea lor.

Analizând datele celor patru companii, RISE Moldova a constatat că în spatele tranzacțiilor de preluare a bunurilor statului se află același grup de persoane. Fie că sunt proprietarii reali, fie niște interpuși.

Dacă corespunde sau nu prețul de vânzare cu cel de piață jurnaliștii au vrut să afle de la Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului, instituție care se află în subordinea Cancelariei de Stat.

În solicitarea expediată au întrebat mai multe detalii despre imobilele privatizate la începutul acestui an, inclusiv motivul înstrăinării, cât și informații despre modul în care acestea au fost evaluate.

După o săptămână de așteptare, au primit un răspuns scurt, de doar două propoziții, prin care li s-a confirmat „faptul privatizării bunurilor enunțate în demers”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău