Circa 200 de câini vor fi sterilizați în cadrul unui proiect cu o organizație din Austria

  • 10 Noiembrie 2021 12:57
Circa 200 de câini vor fi sterilizați în cadrul unui proiect cu o organizație din Austria

Circa 200 de câini fără stăpân vor fi sterilizați în capitală, timp de 10 zile, în cadrul unui proiect comun al Secției control și protecție a animalelor a Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA) cu Organizația Internațională „Four Paws” din Austria și o clinică veterinară din Chișinău.

Karl Luganov, specialist principal în secția menționată, a precizat pentru IPN că vor fi sterilizate în mod prioritar femelele. Acestea vor fi luate de la Necropola din Chișinău, care găzduiește în jur 600 de câini fără stăpân, dar și de la azilurile care sunt în proprietate privată.

Vor fi, de asemenea capturați, patrupezi din stradă, în special din sectorul Ciocana, unde sunt cei mai mulți câini fără stăpân. În cadrul proiectului respectiv, posibil, vor fi sterilizate și pisici fără stăpân, a menționat Karl Luganov.

Animalele vor fi capturate, sterilizate, microcipate și vaccinate antirabic, după care vor fi eliberate în locurile de unde au fost capturate.

Echipa din partea Organizației internaționale „Four Paws” este compusă din trei  veterinari din Bulgaria și unul din Ucraina. Reprezentanții organizației, aflați în vizită la Chișinău pentru proiectul de sterilizare a maidanezilor, mai au planificate și alte activități, inclusiv semnarea unui acord de colaborare, vizitarea azilurilor pentru animalele fără stăpân, întâlniri cu voluntari și cu reprezentanții ONG-urilor din domeniu. De asemenea vor susține o prelegere în una dintre școli despre relația cu animalele, inclusiv cu cele din stradă.

Karl Luganov a subliniat că Secția control și protecție a animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare colaborează de mai mult timp cu organizația „Four Paws”, însă din cauza situației pandemice, sosirea reprezentanților organizației pentru sterilizarea maidanezilor a devenit posibilă abia acum. „Four Paws” este o organizație internațională cu experiență bogată în soluționarea problemei animalelor fără stăpân.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău