Circa 200 de agenți economici au beneficiat de subvenții pentru angajarea șomerilor

  • 29 Martie 12:37
Circa 200 de agenți economici au beneficiat de subvenții pentru angajarea șomerilor

Anul trecut, circa 200 de agenți economici au beneficiat de subvenții pentru angajarea șomerilor care necesită suport suplimentar pe piața muncii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), 416 șomeri au fost angajați în rezultatul subvenționării locurilor de muncă. Cele mai multe persoane au fost din Ungheni - 44, mun. Chișinău - 42, mun. Bălți - 31, Râșcani - 29, Strășeni – 24 și Orhei – 22.

Totodată, pe parcursul anului trecut, au fost depuse 31 de cereri de acordare a subvențiilor pentru măsura de susținere a proiectelor de inițiative locale, 30 dintre care au fost acceptate. La fel, cinci angajatori au beneficiat de subvenții pentru crearea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, 216 șomeri au fost angajați prin măsura de mobilitate a forței de muncă. Măsura are scopul de sporire a mobilității forței de muncă și angajării șomerilor la un loc de muncă într-o altă localitate selectată de subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, precum și acordarea indemnizației de încadrare.

Angajatorii pot beneficia de subvenții pentru implicarea în măsuri precum: stagiu profesional, subvenționarea locurilor de muncă, subvenții pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități și subvenții pentru susținerea proiectelor de inițiative locale, pentru angajatorii din localitățile rurale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
24,24
Nori împrăștiați
Umiditate:43 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău