Circa 130 de persoane fără adăpost vor putea fi cazate într-un centru din capitală

  • 09 Noiembrie 2022 12:35
Circa 130 de persoane fără adăpost vor putea fi cazate într-un centru din capitală

Persoanele fără un loc de trai pot beneficia de adăpost și hrană la „Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil” din capitală, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Marina Buga, a specificat că beneficiarii se pot adresa la asistenții sociali ai instituției la următoarele numere de telefon: 022-354-037 sau 022-354-038.

„Centrul se află pe stradela Haltei 2. Instituția oferă gratuit asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil. Capacitatea centrului este de 130 de persoane. În perioada rece a anului, 1 noiembrie-31 martie, instituția prestează servicii de găzduire în regim non-stop”, a spus Marina Buga.

Sursa citată a menționat că instituția oferă persoanelor adăpost, hrană, servicii de integrare, de informare, consiliere psihologică și vestimentație. „În prezent, la acest centru se află circa 40 de persoane, care sunt asigurate cu hrană de trei ori pe zi. De la începutul anului curent, peste 500 de persoane au beneficiat de serviciile instituției”, a afirmat Marina Buga.

În acest an, pentru activitatea centrului au fost alocați din bugetul municipal 8,5 milioane de lei (circa 425 mii de euro).

Autoritățile municipale îndeamnă locuitorii Chișinăului să apeleze la numărul unic 112, atunci când observă în stradă persoane care îngheață sau au nevoie de îngrijiri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău