Circa 102 mii de alegători din mun. Bălți sunt chemați duminică la urnele de vot

  • 17 Decembrie 2021 11:42
Circa 102 mii de alegători din mun. Bălți sunt chemați duminică la urnele de vot

Circa 102 mii de alegători din mun. Bălți, al doilea ca mărime oraș din Rep. Moldova, sunt chemați duminică la urnele de vot la cele circa 60 de secții de votare pentru a-și alege primarul.

Buletinele de vot conțin numele candidatului independent, Nicolai Grigorișin, și a celui de la Partidul „Patrioții Moldovei”, Nicolai Chirilciuc.

Primul tur de scrutin a avut loc la Bălți în 21 noiembrie, cu o rată de participare de circa 33%. Scrutinul i-a dat învingători pe Marina Tauber de la Partidul „Șor”, cu un scor electoral de circa 48%, și pe Nicolai Grigorișin cu circa 21 la sută din sufragii. Însă înaintea turului doi de scrutin din 5 decembrie, în baza hotărârilor instanței luate urmare a unei sesizări a CEC, Marina Tauber a fost exclusă din cursă pentru că a folosit în campania electorală surse financiare nedeclarate. CEC a decis la 5 decembrie suspendarea turului doi de scrutin și a fixat alegeri noi pentru 19 decembrie. Candidatul PAS, Boris Marcoci, și cel al socialiștilor și comuniștilor, Alexandri Nesterovski, s-au retras, pe rând, din cursa electorală. Candidatul Partidului „Patrioții Moldovei”, Nicolai Chirilciuc, a înscris în primul tur un scor electoral de 1,25 la sută, fiind votat de 416 alegători.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău