Circa 1.000 de persoane se mai află încă într-un centru la frontiera belaruso-polonă

  • 11 Decembrie 2021 20:10
Circa 1.000 de persoane se mai află încă într-un centru la frontiera belaruso-polonă

Circa 1.000 de migranți, printre ei și 150 de minori, se află de mai bine de o lună într-o hală industrială din satul Bruzhi, în apropiere de frontiera belaruso-polonă, au declarat sâmbătă pentru EFE reprezentanți ai filialei belaruse a Crucii Roșii, inforează Agerpres.

"În prezent, centrul logistic adăpostește circa 1.000 de persoane, 150 dintre ele fiind copii", a precizat un purtător de cuvânt al organizației.

În centru au fost amplasate un punct de vaccinare și o bucătărie de campanie, potrivit aceleiași surse.

"Din 30 noiembrie, în centru funcționează și un punct medical deschis 24 de ore din 24", a transmis Crucea Roșie, care oferă ajutor umanitar migranților.

Angajați și voluntari ai organizației neguvernamentale aduc alimente și articole de primă necesitate la centrul Bruzhi de două ori pe zi.

La colectarea de ajutoare pentru migranți mai participă și alte organizații internaționale, între ele Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați, UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății.

Circa 2.000 de migranți din Orientul Mijlociu au sosit la 8 noiembrie de partea belarusă a frontierei cu Polonia, de unde intenționau să ajungă în Uniunea Europeană, în principal în Germania.

După o săptămână de tensiuni cu vameșii polonezi, migranții au fost transferați la 16 noiembrie într-o hală industrială aflată în apropierea frontierei care funcționează de atunci ca centru de primire. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău