Cipru | Autoritățile se luptă cu stingerea unui incendiu de proporții izbucnit în sudul țării

  • 04 Iulie 2021 12:26
Cipru | Autoritățile se luptă cu stingerea unui incendiu de proporții izbucnit în sudul țării

Un incendiu de mari dimensiuni, intensificat de vânt și căldură, a izbucnit sâmbătă în sudul Ciprului, determinând autoritățile să ceară ajutor din partea Israelului și a Uniunii Europene pentru stingerea flăcărilor care au dus la evacuarea a zece localități, transmite AFP.

După mai multe ore, sâmbătă seara pompierii nu reușiseră încă să stingă focul care continuă să se extindă în districtul Arakapas situat la nord de orașul port Limassol. Nu au fost raportate victime, dar mai multe case au fost distruse. 

Președintele cipriot Nikos Anastasiades a mulțumit într-un tweet Greciei, care a trimis două avioane cisternă ca parte a unui mecanism european, precum și Israelului, pentru că au răspuns solicitărilor de ajutor. 

Conform autorităților, două alte avioane destinate stingerii incendiilor sunt așteptate să sosească din Italia ca parte a mecanismului european de ajutor de urgență.

În Israel, biroul prim-ministrului Naftali Bennett a anunțat că va trimite duminică două avioane Canadair și substanțe ignifuge.

Satele din districtul învecinat Larnaca, oraș situat la aproximativ 50 de km de Limassol, au fost evacuate ca măsură de precauție. Fumul provocat de incendiu era vizibil din Larnaca.

Ministrul de externe Nikos Christodoulides a declarat că autoritățile au solicitat asistență Israelului, iar ministrul agriculturii Costas Kadis a anunțat că a fost cerut ajutor și UE.

Peste douăzeci de vehicule de pompieri, șase elicoptere și patru avioane sunt deja mobilizate, precum și membri ai trupelor britanice staționate la bazele britanice de pe insulă.

Cipru se confruntă cu un val de căldură de la începutul săptămânii, cu temperaturi ce au depășit pe alocuri 45 de grade Celsius.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău