Cinematografele, muzeele, teatrele și restaurantele s-au redeschis de sâmbătă în Olanda

  • 05 Iunie 2021 20:10
Cinematografele, muzeele, teatrele și restaurantele s-au redeschis de sâmbătă în Olanda

Cinematografele, muzeele, teatrele și restaurantele s-au redeschis de sâmbătă în Olanda, pe fondul relaxării restricțiilor anti-COVID-19 impuse în contextul pandemiei, informează DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit presei locale, vestea a fost întâmpinată cu entuziasm în toată Olanda. Numeroase restaurante - unde se poate lua din nou masa în interior - aveau sâmbătă toate locurile rezervate, iar în alte locații biletele fuseseră epuizate, deși numărul de clienți și de vizitatori este încă limitat.

Unele locații - cum ar fi Muzeul Van Gogh din Amsterdam - au organizat ceremonii de redeschidere. "Cultura este cel mai important fundament, iar orașul a ripostat cu creativitate, inspirație și solidaritate", a declarat poetul oficial al orașului Amsterdam, Gershwin Bonevacia, în timpul ceremoniei.

Cinematograful Tuschinski s-a redeschis cu proiecția filmului "De slag om de Schelde" ("The Forgotten Battle"), care a avut premiera în decembrie 2020, cu o zi înainte ca sălile de cinema să fie închise din cauza unui nou lockdown.

Și centrele sportive și-au putut primi din nou vizitatorii, iar cei care doresc să bea sau să servească masa în aer liber o pot face de acum până la ora 22. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău