Cine sunt candidații propuși de CSM la funcțiile de vicepreședinți și judecători ai CSJ. Deputat: „În timp ce partidele sunt pe baricade, șmecherii împart funcțiile”

  • 08 Decembrie 2020 15:17
Cine sunt candidații propuși de CSM la funcțiile de vicepreședinți și judecători ai CSJ. Deputat: „În timp ce partidele sunt pe baricade, șmecherii împart funcțiile”

Deputatul Platformei DA, Dinu Plângău a prezentat propunerile Consiliului Sperior al Magistraturii (CSM) la funcțiile de vicepreședinți și judecători ai Curții Supreme de Justiție (CSJ). „În timp ce partidele sunt pe baricade, șmecherii împart funcțiile de judecători la Curtea Supremă de Justiție!”, a declarat Dinu Plângău.

Deputatul spune că Platforma DA condamnă vehement această abordare „insidioasă de numire a judecătorilor la Curtea Supremă de Justiție și-n egală măsură condamnă faptul că în lista judecătorilor care urmează a fi numiți se regăsesc oameni care trebuie judecați și nu cei care trebuie să judece”.

„Consiliul Superior al Magistraturii a propus Parlamentului să numească în funcția de judecători și vicepreședinți la Curtea Supremă de Justiție, următoarele persoane:

  1. Viorica Puică – proiect de hot. nr. 293/2020
  2. Tamara Chișca-Doneva – proiect de hot. nr. 420/2020 (vicepreședinte a CSJ)
  3. Nadejda Toma – proiect de hot. nr. 421/2020 (vicepreședinte a CSJ)
  4. Anatolie Minciună
  5. Oxana Robu
  6. Ghenadie Plămădeală
  7. Nicolae Șova
  8. Aliona Miron.

Vom solicita un purgatoriu în ceea ce ține de numirea viitorilor judecători și vice-președinți la CSJ. Fără corupți în justiție!”, a menționat Dinu Plângău. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău