Cine sunt candidații înregistrați pentru funcția de primar al Chișinăului. CECEC mai trebuie să decidă în privința unui singur pretendent

  • 26 Septembrie 2019 10:02
Cine sunt candidații înregistrați pentru funcția de primar al Chișinăului. CECEC mai trebuie să decidă în privința unui singur pretendent

Încă 13 candidați la funcția de primar al municipiului Chișinău au fost înregistrați în cursa electorală. Serghei Scripnic de la Partidul Patrioții Moldovei a fost respins.

În privința fostului primar interimar, Ruslan Codreanu, care candidează independent, hotărârea cu privire la înregistrare urmează să fie luată astăzi, 26 septembrie, de către Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău (CECEC).

Pe 24 septembrie, au fost înregistrați Andrei Năstase de la Blocul electoral ACUM, Serghei Toma de la Partidul Politic Oamenii Muncii, Alexandru Fetescu de la Partidul Liberal Democrat din Moldova, Boris Volosatîi de la Partidul  Democrația Acasă și Lilia Ranogaeț de la Partidul Național Liberal.

De asemenea, au fost înregistrați Vlad Țurcanu de la Partidul Popular Românesc, Octavian Țîcu de la Partidul Unității Naționale, Dorin Chirtoacă de la Partidul Liberal, Vitalie Marinuța de la Partidul Verde Ecologist. Printre candidații înregistrați se mai numără și Ivan Diacov de la formațiunea ”Partidul Nostru”, Vladimir Cebotari de la Partidul Democrat și Dumitru Țîra de la Partidul Popular European din Moldova.

Solicitat de IPN, secretarul Consiliul electoral, Igor Moraru, a declarat că examinarea dosarului lui Ruslan Codreanu a durat pe motiv că trebuiau verificate listele de subscripție. Ședința la care urmează să fie luată hotărârea este programată pentru astăzi, ora 15.00.

Anterior, în calitate de candidați la funcția de primar al municipiului Chișinău au fost înregistrați: Ion Ceban de la Partidul Socialiștilor, Andrei Donică de la Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда”, Teodor Cârnaț de la Partidul „Voința Poporului”, Valerii Klimenko de la Partidul „Șor”, Valeriu Munteanu de la Partidul „Uniunea Salvați Basarabia”, Victor Chironda, desemnat de către Mișcarea social – politică „Forța Nouă” și Vitalie Voznoi de la Partidul „Partidul Stânga Europeană”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău