Cine i-a turnat pe profesorii turci expulzați de la liceele Orizont (Anticoruptie.md)

  • 12 Septembrie 2018 10:41
Cine i-a turnat pe profesorii turci expulzați de la liceele Orizont (Anticoruptie.md) Cotidianul

O sursă apropiată famiilor celor expulzați, care a dorit să-și păstreze anonimatul din motive de securitate, a oferit, în cadrul unui interviu pentru Anticoruptie.md) mai multe detalii despre cetățenii turci expulzați din R.Moldova.

Potrivit sursei citate, persoana respectivă a declarat că cetățenii turci sunt întemnițați în Turcia în închisori diferite. El a mai spus că în cazul lui Riza Dogan, directorul filialei din Durlești a Liceului Orizont, cel care l-a denunțat drept afiliat al Mișcării clericului moderat Fetullah Gullen, este un prieten bun al acestuia din copilărie. În același timp, Hasan Karacaoglu, director general adjunct al aceleași filiale, a fost denunțat de către cumnata sa, soția fratelui său, stabilită în Turcia. Motivele ar fi unele fimiliale, fiind legate de o moștenire.

Amintim că șapte angajați ai liceului „Orizont” au fost expulzați la 6 septembrie din R.Moldova, motivul prezentat de către Serviciul Informațional de Securitate ar fi că aceștia au legături cu grupări teroriste. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău